Betyder asiatisk småbil som inte är från japan automatisk dålig kvalitet eller dåligt köp? 1994 började Hyundai Accent tillverkas. Efterföljare till Hyundai Pony. Vi har testat bilen som ny kostade cirka 100 000 och idag kan bli din för en spottstyver.

Med ett nypris på under 150 000 och ett varumärke som inte alltid andats Premium är den stora frågan – är detta en vettig bil att köpa eller bör du vända blicken mot något lite dyrare?

Så här är Hyundai Accent 2006, med stor baklucka och segment där varje krona räknas för många köpare.

Accenten är designad på ett sätt så den faktiskt ser större ut än vad den är.
Inuti är Accenten välkonstruerad och rymlig nog, fram och bak. Den gråblå klädseln, den enda tillgängliga färgen såg slitstarkt ut, och den gråsvarta instrumentbrädan var tilltalande och detaljerad.

De motoralternativ som finns är

  • 1.4 L Bensin96 hästkrafter
  • 1.6 L Bensin 110 hästkrafter
  • 1.5 L Turbodiesel 108 hästkrafter

Växelådealternativ:

  • 5-växlad manuell
  • 4 växlad automat

Ljudsystemets knappar är små och noga, vilket är vanligt i Hyundais, och den bakre torkarbrytaren gömmer sig bakom och till vänster om ratten, men andra kontroller är lätta att hitta och har en tilltalande solid känsla.

Det finns faktiskt ingenting som omedelbart säger “billigt”. Accent har till och med ett låst bränslelock.

Även om det bara är 104 hästkrafter är Accents 1,6-liters fyrcylindriga motor en fritt snurrande motor som ger respektabel acceleration utan protest, åtminstone i staden. På motorvägen, som tog bilen på sina små 14-tums däck, var det lite surt, det är helt enkelt ingen kraft vid omkörning utan bilen kräver at du som förare planerar din körning och har ett iskallt temperament.

I fjädringen känns Accent 5 smidig och till och med liten bil sportig vid måttliga hastigheter.

Accenten har fått starka fyra- och femstjärniga betyg i krocktester, även om några av poängen fick hjälp av sidokrockkuddarna som är begränsade till USA.

Sammanfattning

Hyundai Accent är en utmärkt bil att köpa för dig som inte värderar varumärke eller prestige i samband med bilköp. För väldigt lite pengar får du en bil som har det mesta du behöver men inget mer. Jämför med till exempel en telefon från Doro